Yaşam

Havuçları zeytinyağında kavuranlar dikkat! Havuçları zeytinyağında kavurmak tehlike saçıyor

Sebzeleri kavurarak onları karamelize etmek, yemeklerin lezzetini arttıran bir pişirme metodudur. Kendi doğal tadı ve aroması ile havuçlar da kavurularak yemeklere en çok lezzet veren sebzelerden bir tanesidir. Ancak daha sağlıklı olacağı düşüncesiyle havucu zeytinyağında kavurmak hatalı bir pişirme tercihidir.

Zeytinyağı, içerdiği antioksidanlar sayesinde bilinen en sağlıklı yağlardan bir tanesidir. Aynı zamanda zeytinyağının dumanlanma noktası diğer yağlara göre daha düşüktür. Dumanlanma noktası, bir yağın duman çıkarmaya başladığı sıcaklık olarak bilinir. Bu yüzden çoğu yemeğin içerisinde ve meze olarak severek tükettiğimiz havucu zeytinyağında kavurmak büyük bir yanlıştır.

ZEYTİNYAĞININ DUMANLANMA NOKTASI KAÇ DERECEDİR?

Zeytinyağının dumanlanma noktası 165 ila 190 derece arasında olduğu için diğer alternatif yağlara nispeten daha düşüktür. Dumanlanma noktası her ne kadar önemsenmese de aslında kavrulan gıdanın kenarlarının altın rengine ulaşmasına ve lezzetinin katlanmasına bu sıcaklıktan sonra başlanır.

Havucu zeytinyağında kavurmak içinde zeytinyağını yüksek ısıda ısıtmak gerekecek bu da dumanlanma noktasına ulaşmasını sağlayacaktır.

HAVUCU ZEYTİNYAĞINDA NEDEN KAVURMAMALISINIZ?

Zeytinyağını yüksek sıcaklıklarda ısıttığınızda sadece besin değerini kaybetmekle kalmayıp aynı zamanda havucun tadının istenmeyen bir şekilde değişerek tadının bozulmasına da sebep olabilir. Zeytinyağının dumanlanma noktasının düşük olması sebebiyle yağın parçalanmasında doğan acılık havucun lezzetini büyük ölçüde etkiler.

Havucu zeytinyağında kavurmak sadece lezzet açısından kayıplara neden olmaz. Aynı zamanda sağlık sorunlarına da sebep olabilir. Yağın yüksek ısıda parçalanması içerisindeki serbest radikallerin açığa çıkmasına neden olarak zararlı bileşikler oluşturur.

Bu serbest radikallerin zararları halen daha araştırılırken hem yemeğinizin lezzetini hem de sağlığınızı tehlikeye atmamak için yüksek ısıya dayanan alternatif pişirme yağları kullanabilirsiniz.

HAVUCU ZEYTİNYAĞINDA KAVURMAK YERİNE HANGİ ALTERNATİF YAĞLARI KULLANABİLİRSİNİZ?

Havucu zeytinyağında kavurmanın doğru bir yöntem olmadığını öğrendik. Peki, bunun yerine havucun daha iyi kavrulması ve lezzetini katlaması için hangi yağı kullanmalıyız, merak ediyor musunuz? Öyleyse hadi dumanlanma noktası yüksek, havucun lezzetine lezzet katacak alternatif yağ önerileri:

  • Avokado Yağı: Yaklaşık 271 derece dumanlanma noktasına sahip olan avokado yağı, havuç dahil birçok sebzeyi kavurmak için mükemmel bir yağ seçeneğidir. Avokado yağı aynı zamanda sağlıklı yağlar arasında en zengini olup, havuçların tadını değiştirmeyecek bir tada sahiptir.
  • Hindistan Cevizi Yağı: Rafine edilmiş Hindistan cevizi yağının dumanlanma noktası yaklaşık 232 derecedir. Kendine özgü bir tada sahip olmasına rağmen havuçları kavururken tadını etkilemez.
  • Sade Yağ: Arıtılmış bir tereyağı ya da sade yağın dumanlanma noktası 252 derecedir. Havuçları kavururken onların lezzetine lezzet katacak zengin ve kremsi bir lezzet bırakır.

cobanlar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaliteli, türbanlı Bağcılar eskort kızlar
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Hasanpaşa Escort
Sahilköy Escort
Mimar Sinan Escort
Seyyid Ömer Escort
Küplüce Escort
Örencik Escort
Eğitim Escort
Zeytinlik Escort
Şişli Escort
Nisbetiye Escort
Cumhuriyet Escort
19 Mayıs Escort
Nişanca Escort
Mustafa Kemal Paşa Escort
Selami Ali Escort
İmrahor Escort
İslambey Escort
Yenidoğan Escort
Şehremini Escort
Örencik Escort
Kervansaray Escort
Yazımanayır Escort
Sinanpaşa Escort
Yalı Escort
Güzelce Escort
Levazım Escort
Şehitler Escort
Soğanlık Yeni Escort
Namık Kemal Escort
Bebek Escort
Kordonboyu Escort
Ferhatpaşa Sb Escort
Başıbüyük Escort
Haraççı Escort
Ahmediye Escort
Firuzağa Escort
Fetih Escort
Acıbadem Escort
Mevlana Escort
Karlıktepe Escort
Atatürk Escort
Yenidoğan Escort
Uğur Mumcu Escort
Sanayi Escort